Skattjakten (app)

Målgrupp: Privatpersoner eller skolor.
Grundskolan åk 3-9. Gymnasieskolan/Vuxenundervisning

Innehåll: Att bilda ord och bygga meningar och samtidigt öva på strategiskt tänkande. Ca 2000 ordspråk och citat från hela världen.

Beskrivning: Skattjakten är en rolig app där det gäller att lista ut en hemlig mening, som är ett ordspråk eller ett tankeväckande citat. Samtidigt övar eleven på ordbildning och logiskt tänkande.
Appen är en vidareutveckling av webbversionen och har en spännande skattjakt i flera unika stämningsfulla miljöer. Spela dagens ordspråk/citat och få ett nytt varje dag.

Studera hur meningen är byggd med korta och långa ord. Fundera ut en bokstav som kan ingå och tryck på den eller skriv med tangent. Bokstäverna fylls bara på med en bokstav i taget från början till slutet av meningen. Du får alltså inte fram alla ”a” på en gång, utan får tänka inför varje gång du trycker. Om du tar för många, förlorar du poäng. Därför gäller det att bedöma om det är sannolikt att bokstaven kan finnas i fler ord. Du får fler skatter om du klarar fler rätt i rad. Om du kombinerar språkligt tänkande med logik kan du bli en storvinnare.

Områden att välja bland:

  •     ordspråk i Sverige
  •     ordspråk från hela världen
  •     citat från kända och okända personer

Pedagogik: Caroline Rodhe-Wallström, Maria Wallström
Programutveckling, illustrationer, ljud: UX Productions AB

Utgivning april 2023, därefter kontinuerliga uppdateringar.

Kan beställas av skolor eller privatpersoner.
Sök på ”Skattjakten Alfamax” i App Store/Google Play eller tryck på knapparna nedan: