AHA – en eller ett? (app)

Målgrupp: Barn och vuxna som vill lära sig svenska språket

Innehåll: Lär dig vanliga svenska ord med hjälp av 500 bilder. Du får även en smart strategi för att veta om det är ”en eller ett” framför ord.

Beskrivning: Här kan du lära dig ord med hjälp av 500 fint tecknade bilder. AHA innehåller 4 olika spel i flera svårighetsnivåer. AHA kan användas av barn och vuxna som vill lära sig svenska språket.

I AHA finns en pedagogisk plan där du går från lätt till det svårare. När du är klar med en nivå vinner du ett diplom och kan därefter låsa upp nästa nivå (utan kostnad). Appen kan delas av en familj eller en större grupp elever. Ni kan då skapa en profil till varje person så att alla kan fortsätta spelet där de slutade.

I Detektiven får du möta ett smart knep för att lista ut om det ska vara ”en eller ett” framför ett ord. I högre nivåer på Detektiven får du använda strategin i nya sammanhang som gör att du kan förstå hur det svenska språket är uppbyggt.

Appen är i första hand avsedd från för barn och vuxna som vill lära sig svenska, men första delarna av AHA kan även användas av svenskspråkiga barn för att utöka ordförrådet.

Pedagogik: Caroline Rodhe-Wallström, Maria Wallström
Illustrationer: UDAL Design
Programutveckling: UX Productions AB

© 2023 Alfamax AB

Kan beställas av skolor eller privatpersoner.
Sök på ”AHA Alfamax” i App Store/Google Play eller tryck på knapparna nedan: