kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel / Tre Läsvärldar /

Tre Läsvärldar

Upplägg

Tre Läsvärldar är en serie lättlästa böcker med underhållande små historier. Syftet är att eleven ska få uppleva lyckan av att kunna läsa en bok själv och lockas att läsa mer. Som uppföljning finns arbetsblad, laborativa övningar och samtal

 

På varje nivå kan eleven välja bland tre böcker som utspelas i olika världar, t.ex. tillbaka till medeltiden, hos småfolket i staden, i skogen hos trollen. Texten är skriven i Skolstil som är lättläst och liknar det handskrivna alfabetet. Antalet rader ökar successivt.

 

Böckerna följer Pilenmodellen och är indelade i nivåer efter svårighetsgrad i stavning. Nivå 1 innehåller endast ljudenliga ord med varannan vokal och varannan konsonant. På nivå 2 införs ord som börjar med konsonantmöten och dessutom införs några nya ordbilder i genomtänkt progression. På nivå 3 utökas ordförrådet med ord som har konsonantmöten i mitten eller slutet. 

 

Tre Läsvärldar kan användas fristående eller som ett komplement till Pilen. Tre Läsvärldar finns numera inlagda i protokollen till Pilen 1. Du kan ladda ner protokollen gratis på vår webbsida.

Till varje bok finns ett arbetsblad och en ask med laborativa övningar.

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies