kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel /

Tre Läsvärldar

Tre Läsvärldar

Tre Läsvärldar är en populär serie lättlästa böcker för nybörjare. Syftet är att eleven ska få uppleva lyckan av att kunna läsa en hel bok själv. 

 

Bodil Jönsson är författare till nivå 1. Hon har en unik förmåga att med enkla ord skapa dråpliga historier som tilltalar elevernas fantasi.

 

Catarina Garälv är författare till nivå 2-3. Hennes böcker engagerar eleverna och ger både läsupplevelser och tillfällen att samtala om viktiga frågor i vardagen.

 

Elevens läsförståelse följs upp med samtal, arbetsblad och laborativa övningar (t.ex. sekvensbilder) som är utvecklade av Caroline Rodhe-Wallström och Maria Wallström.

 

Bilderna är en viktig del av Tre Läsvärldar. De innehåller humoristiska detaljer som kompletterar den enkla texten och inspirerar till samtal mellan eleverna och pedagogen. Bröderna Olof, Jon och Hannes Jönsson har målat bilderna till var sin värld i nivå 1. Catarina Garälv har illusterat de tre världarna i nivå 2-3.

 

Specialpedagogiska skolmyndigheten har beviljat produktionsstöd till Tre Läsvärldar nivå 1.


Kan beställas av skolor eller privatpersoner via Webbutiken


‚ÄčNya Bågen är här!
 
Nu finns en uppdaterad version med nya Skolstil, som är mer luftig och där lilla L har en krok. Stilen är lättläst och liknar det handskrivna alfabetet med tydliga mellanrum mellan orden.
 
Skolor som vill uppdatera sitt Bågenpaket kan beställa en uppdateringssats.

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies