kundvagn-knapp-41.png

Webbutik

Personknapp-37.png

Kursanmälan

datorknapp-41.png

Programservice

datorknapp-41.png

Läroportalen

Alfamax-logga-vit-transparent-236px-2.png

Läromedel och fortbildning

Läromedel
Läromedel / Bågen / /

Bågen

Bågens Miniböcker

Bågens Miniböcker är en serie med 12 ljudenliga små böcker skrivna av Bodil Jönsson. Syftet är att nybörjare ska få uppleva glädjen av att kunna läsa en bok alldeles själv. Varje elev ska få utvecklas på sin nivå för att så småningom få flyt i sin läsning. Redan när eleven bara har lärt sig åtta bokstäver, finns det två olika böcker att välja på.


För att väcka lusten att läsa har Bågens Miniböcker ett enkelt ordförråd kombinerat med färgglada bilder. Alla ord är ljudenliga utom några enstaka ordbilder, t.ex. en, ett, han, hon, inte. Bilderna innehåller humoristiska detaljer som inspirerar till funderingar och samtal.

 

 

Texten är stor och lättläst. Typsnittet är Skolstil som liknar det handskrivna alfabetet och har tydliga mellanrum mellan orden. Antalet textrader ökar från 1-4 per sida. Bilderna till höger visar exempel från böcker på olika nivåer.

 

Provläs några sidor ur böckerna: (Öppnas i nytt fönster)

Specialpedagogiska skolmyndigheten har beviljat produktionsstöd. Bågens Miniböcker ingår i Bågen och följer Bågens bokstavsgång, men kan beställas separat via Webbutiken av både skolor och privatpersoner.

 

Författare: Bodil Jönsson

Tecknare: Iréne Hedlund

 

 

Exempel på olika nivåer och innehåll i Bågens Miniböcker

 

© Alfamax AB | Katrineholm | tel 0157-13123 | E-post: info@alfamax.se | Information om cookies